Medicinsk Massageterapi

Medicinsk massageterapi (MMT) är en terapi som använder kunskaper i anatomifysiologi, medicin och patologi för att på bästa sätt hjälpa patienter med besvär från rörelseapparaten. 

En medicinsk massageterapeuts främsta verktyg  är massage och muskeltöjningar inklusive 

triggerpunktsbehandling samt manuell mobiliseringsteknik för att behandla patienter som lider av smärta eller nedsatt rörlighet i rörelseapparaten. En medicinsk massageterapeut ger också råd om ergonomi, kost och träning. 

Medicinska massageterapeuter är, oberoende av vilken skola de har gått på, utbildade på en lägre nivå i medicin, humanbiologi och manuell terapi jämfört med exempelvis kiropraktorer, osteopater och fysioterapeuter. Medicinsk massageterapi har som mål att vara ett komplement till dessa yrken.

Cert. medicinsk massageterapeut,

näringsterapeut, cert.hårmineralterapeut

Manuel bearbetning av musklerna med syfte att mjukgöra och lösa upp spänningar. Här kan vi systematiskt arbeta genom hela kroppen eller fokusera på problemområden. 

I behandlingen kan följande tekniker användas

  • Triggerpunkter

  • Myofascial

  • Strain counterstrain

  • Longering/muskelering

 

Tid 60 min      Pris 700kr

Tid 90 min      Pris 1100 kr 

Massageterapi

En massage som passar för dej som känner dej påverkad av stress. Behandlingen är en blandning av olika massageformer med fokus på att hitta tillbaka till balans i kroppen.

Massagen är individ anpassad. Innan vi kan börja genomförs en anamnes för att kartlägga behoven. Behandlingen börjar alltid med några minuters andningsövningar.

 

Tid 75 min                Pris 895 kr

Massage vid stress

En avslappnande massage som skonsamt löser upp spänningar i kroppen. Behandlingen avslutas med en akupressurmassage för ansikte och en skön massage för  nacke och hårbotten.

Vi använder varma oljor från Organic by Sara eller eteriska oljor från den norska naturen.

Tid 75 min            Pris 875 kr 

Avslappnande massage med aromkoljor

Begränsade öppettider under Covid-19

Måndag - Torsdag: 11:00-17:00
Vi är ofta på plats tidigare så är dörren öppen så välkommen in!

 Tel: 0526-45 95 95
Oslovägen 44, 45235 Strömstad

info@skonabonor.com

© 2018 Sköna Bönor